• Acasă
  • Blog
  • VIDEO. Disensiuni in cuplu: agresivitatea financiara. Interventia psihoterapeutului Zoltan Farkas la Antena 3

VIDEO. Disensiuni in cuplu: agresivitatea financiara. Interventia psihoterapeutului Zoltan Farkas la Antena 3

Atitudinile si rolurile care tin de gen ridica de cele mai multe ori mari probleme intr-o relatie de cuplu. Situatiile in care barbatii abordeaza diversele aspecte ale vietii de familie cu o atitudine de superioritate, fac din relatia de cuplu un teren pe care disputele devin din ce in ce mai agresive.

Unii barbati aduc cu ei in relatia de cuplu valori pe care le-au invatat in familia de origine si pe care le-au exersat de-a lungul timpului. Au dezvoltat convingeri care contravin logicii simtului comun, depasind pragul de suportabilitate al partenerelor. Agresivitatea financiara reprezinta modalitatea cea mai facila a acestor barbati de a rezolva situatii care nu sunt in acord cu princiipiile lor de viata.

De cealalta parte, partenerele accepta sa ramana in astfel de relatii intrucat sunt amenintate si nu gasesc solutii salvatoare. Mai mult, uneori, din cauza acestor atitudini atat de pronuntate, anumite manifestari agresive pot fi chiar nepercepute ca abuzuri de catre partenera. Pe masura ce agresivitatea financiara devine tot mai accentuata, apare si vinovatia de partea celui agresat, iar sentimentul de rusine asociat il fac pe acesta sa recurga la tacere sau chiar la acceptarea situatiei.